Paaszondag: Gregoriaanse Vesper in Culemborg

Gregoriaans Koor Utrecht in de Oud-Katholieke kerk

Het belangrijkste moment van het jaar in de christelijke kerken is de week vóór Pasen. Gedurende die dagen is de aandacht volledig gericht op het lijden en sterven van Christus met de apotheose ervan op Goede Vrijdag. Na Stille Zaterdag volgt dan met Pasen de wending ten goede: de Verrijzenis wordt gevierd.

Om Paaszondag extra luister bij te zetten zingt het Gregoriaans Koor Utrecht een feestelijke middagdienst in de Oud-Katholieke kerk te Culemborg. Deze Vesperviering bestaat uit een reeks gezongen psalmen, het rijkversierde Paasgezang Haec Dies, de Paashymne Ad cenam Agni providi en de jubelzang van Maria, het Magnificat.

Het Gregoriaans Koor Utrecht presenteert sinds de oprichting in 1968 het gregoriaans vol toewijding binnen en buiten de kerkelijke eredienst. Het koor is ontstaan vanuit de Universiteit Utrecht, legt zich in de uitvoeringspraktijk toe op de nieuwste wetenschappelijke inzichten zonder daarbij de liturgische traditie uit het oog te verliezen. Van het koor zijn diverse langspeelplaten en cd’s verschenen. Het heeft opgetreden in binnen- en buitenland. Gregoriaans Koor Utrecht staat sinds 1998 onder leiding van Anthony Zielhorst.

Vesper van Pasen
Zondag 31 maart 2024
Aanvang 16:00 uur
Oud-Katholieke kerk
Varkensmarkt 18-20
4101 CL Culemborg